Kan je rijk worden met cryptocurrency?

cryptouniversity blog

Wekenlang waren de koppen van financiële nieuwsartikelen treurig en eensgezind: cryptocurrencies zijn een ‘bubbel’ die op barsten staat. Nu deze donkere dagen zijn overgewaaid zien we steeds meer terug van de brede toepassingen van de technologie achter cryptocurrencies, de blockchaintechnologie. Door middel van blockchaintechnologie zijn markten als de financiële sector en de zorg in staat gesteld om groei door te maken. Dit heeft ook zijn gevolgen gehad voor de nationale economie. Cryptocurrency kunnen jou zelf echter ook rijk maken. En je hebt hier zelf niet eens veel kennis voor nodig.Wel is het een kwestie van goed informeren. Nederland telt tientallen mensen die financieel onafhankelijk zijn geworden door Bitcoin of Ethereum. Ethereum, ook wel ETH genoemd, was in het begin slechts 1 cent waard. Vandaag den dag staat de waarde op meer dan 400 €!

Hoe verdien je geld met cryptocurrency?

Crypto coins representeren een waarde. Deze waarde wordt, net zoals bijvoorbeeld bij ruwe olie, bepaald door de vraag en het aanbod op de markt. Als meer investeerders interesse tonen in het bezitten van een bepaalde cryptomunt, zal de prijs van deze cryptomunt toenemen en vice versa. Als cryptobelegger kun je winst maken op je investering door op de juiste momenten in te stappen en uit te cashen. Als de koers van de desbetreffende cryptomunt is toegenomen nadat je deze hebt aangekocht, betekent dit dat de investering in waarde is gestegen.  Als je het vervolgens laat uitbetalen, heb je winst gemaakt zonder hier verder iets voor te hebben hoeven doen!

Wat is het risico?

Uiteraard heb je geen garantie dat de koers van een cryptomunt stijgt nadat je hierin geïnvesteerd hebt.  Vandaar is het belangrijk om alleen verantwoord te investeren met geld dat je zou kunnen missen. Daarnaast is het van belang om zorgvuldig om te gaan met jouw investering. In het verleden zijn crypto’s vaak prooi geweest van hackeraanvallen. Tegenwoordig zijn echter oplossingen ontwikkeld om de digitale valuta’s zeer veilig te bewaren. Het is zelfs mogelijk om de jouw digitale valuta te bewaren via een hardware wallet, een soort usb-stick. Hiermee maak je het hackers onmogelijk om jouw opgebouwde investering buit te maken!

Wat wij echter niet aanraden is om AL je geld in crypto’s te zetten, zoals deze man.

Een goed advies is het halve werk

Zoals eerder genoemd, is het van uiterst belang om investeringen alleen goed onderbouwd te doen. Diverse websites helpen je bij het vinden van een juiste investering. Deze websites helpen jou om op het juiste moment in te stappen. Het is niet nodig om een account aan te maken en het verleende beleggingsadvies is gratis. Onthoud wel: beleggingsadviezen staan nooit 100% garant voor succes! Verdiep je daarom altijd zelf ruim voldoende voordat je over gaat tot investeren. Gaan cryptocurrency jou rijk maken?

Back to Top