Jurken voor een maatje meer

In de media wordt vaak de aandacht gevestigd op hoe dames met een ‘perfect’ zandloper figuur, met prachtige rondingen en ledematen in précies de juiste verhoudingen, het beste hun jurkjes kunnen stylen. De lichamen in de realiteit liggen echter vaak ver van dat beeld verwijderd. Dames hebben tegenwoordig prachtige figuren in allerlei soorten en maten, waaronder die met een maatje groter! Rondingen, tailles en maten kunnen vandaag de dag groter zijn dan het geschetste plaatje en wij dames zouden dat moeten waarderen! Heb jij ook een maatje groter? Lees dan hier wat tips hoe je je outfit kan stylen bij het dragen van grote maten jurken!

Kleding met lengte is een pré

Kledingstukken die lang zijn pakken vaak goed uit voor dames die een maatje meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige kimono of tuniek die je boven een donkere top draagt en als grote maten jurk gebruikt. Door de lengte van het kledingstuk lijk je langer (en slanker) en doet het wonderen voor de outift. Ditzelfde geldt ook voor de grote maten jurken zelf: kies voor een grote maten jurk die altijd over de knie valt. Dit staat eleganter en stijlvoller en bedekt grotendeels het lichaam.

Open schouders zijn helemaal een trend

Grote maten jurken met open schouders zijn vandaag de dag helemaal hip en happening. Dit komt waarschijnlijk omdat grote maten jurken vaak zo lang zijn dat ze het hele lichaam bedekken (en er ook nog een wordt gekozen voor een donkere kleur die afkleedt) dat er weinig ruimte is voor de grote maten jurk om speels te zijn, op te vallen of leuke details te bevatten. Open schouders zijn daarom ideaal voor grote maten jurken: ze laten een deel van het lichaam zien waar over het algemeen vrouwen tevreden over zijn en geven zo toch een leuke kick aan de jurk!

Kies daarom ook eens voor een toffe, opvallende print!

Grote maten jurken komen tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren voor: je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel jurk. Grote maten jurken met printjes (zoals een stoere tijgerprint, legerprint of camouflageprint) hebben als voordeel dat ze nergens op het lichaam de nadruk leggen. Dit zorgt ervoor dat de grote maten jurk afkleedt en geen focus legt op delen van het lichaam waar je eventueel ontevreden over bent.

Grote maten jurken niet te diep uitsnijden

Kies nooit voor grote maten jurken die te diep uitgesneden zijn. Dit heeft namelijk als nadeel dat er al snel wordt gekeken naar delen van het lichaam die je liever voor jezelf houdt. Houdt daarom de nadruk liever op de taille, zodat deze smaller lijkt en de benen daardoor hoger!

 

Back to Top