De voordelen van een cocktailbar op locatie?

De afgelopen maanden heb ik toevallig meerdere feestjes bijgewoond waarbij er een cocktailbar op locatie was gehuurd. Ik had dit eerlijk gezegd nog nooit eerder meegemaakt en vond het ontzettend leuk. Zo zorgde deze bar ervoor dat de feestjes nog net wat meer speciaal werden. Voor het gemak zal ik de drie grootste voordelen van een cocktailbar op locatie op een rij zetten.

Een cocktailbar op locatie neemt jou het werk uit handen

Het is echt waar, met de juiste bar met personeel hoef jij zelf een stuk minder te doen. Vaak merk ik op feestjes van mijzelf of van anderen dat de jarige altijd erg druk bezig is met het inschenken van drankjes. Dit gaat dan vaak ten koste van de tijd die je met gasten kunt doorbrengen en dat vind ik zonde. Daarbij kun je zelf genieten van de best gemaakte cocktails, in plaats van dat je hier veel tijd aan moet besteden. Ook wordt de cocktailbar op locatie door het personeel geplaatst, gebruikt en erna weer netjes opgeruimd. Makkelijk toch?

Een speciale ervaring

Niet iedereen maakt feestjes mee waarbij de gastheer of gastvrouw zoveel moeite doet het iedereen naar de zin te maken. Een cocktailbar op locatie brengt echt iets teweeg, namelijk dat iedereen extra geniet op jouw feest. Zelf heb ik ervaren dat gasten het ontzettend leuk vinden en het waarderen als je zo iets voor ze regelt. Daarbij kun je zelf ook genieten van de allerlekkerste cocktails wat de avond tot een echt feest maakt. Natuurlijk kun je je feestje ook vieren door zelf drinken te regelen maar zeg nu zelf, dit is toch veel leuker? Daarbij is het ook mogelijk dat het personeel de lekkerste en leukste cocktails maakt met een hoop flair erbij. Zo worden je gasten vermaakt op een manier die ze zich nog lang zullen herinneren!

Creëer je eigen thema

Wat ik het allerleukst vind aan een cocktailbar op locatie is dat je deze helemaal naar eigen wensen en eigen thema kunt inrichten. Zo is het vaak mogelijk om een bepaald thema aan te houden, bijvoorbeeld strand. Geef als dresscode ook dit thema op en creëer daarmee jouw eigen persoonlijke feestje. Anders dan wanneer je bijvoorbeeld een café of kroeg afhuurt kunt jet met een gepersonaliseerde cocktailbar op locatie echt je eigen sfeer bedenken. Ook dit draagt natuurlijk weer bij aan de speciale ervaring die je de gasten wilt meegeven en daarbij is het fijn om met een cocktailbar op locatie niet vast te zitten aan een vaste plek. Ik denk dat je met bovenstaande punten een goed beeld hebt gekregen van de verschillende mogelijkheden!  

Back to Top