Kleding is eigenlijk genderloos

Overal is er zat reclame voor kleding, schoenen, tassen, etc. maar dat is in de meeste gevallen voor vrouwen, hoe zit het nou eigenlijk met de herenkleding? Daar zie je maar weinig reclame voor, het meeste is gericht op vrouwen. En dat is ook wel begrijpelijk, vrouwen shoppen nou eenmaal liever dan mannen. Maar dat betekent toch niet dat ze nooit wat kopen? En de tijden veranderen ook hartstikke snel, maar groeien we daar wel in mee?

Mode wordt al androgyner

Tegenwoordig maakt het al minder uit wat je draagt. Je mag het lekker zelf weten, en er zijn nog maar weinig mensen die zich er echt mee zullen bemoeien of zich er aan ergeren. En dat is maar goed ook. Kledingwinkels gaan al minder geslachtsgericht aan de gang en laten de opties over aan de kopers. Uniseks kleding, ofwel je kijkt maar lekker zelf wat je aan wilt. Dit is een prima concept, en past helemaal bij de tijd van tegenwoordig. Maar vaak komt het allemaal wat stroef op gang, mensen moeten er eerst aan wennen, dus wordt het langzaam geïntroduceerd. Maar ik zeg ga er gewoon voor.

Je leeft maar één keer

Nou ja, misschien ook niet, wie weet wat er allemaal gebeurt na de dood. Maar voor zo ver we zeker kunnen zijn leven we maar één keer, en het zou toch zonde zijn als we dat vergooien omdat we bang zijn wat anderen van ons denken. Je ziet op red-carpet events steeds vaker vrouwen in pak aan komen en mannen die een androgyne look uitproberen, en dat inspireert natuurlijk fans. Dus wat houdt je tegen om het zelf te proberen? Laat ze maar lekker kijken, je doet er niemand toch kwaad mee als je als man een felle blouse draagt? Ga ervoor!

Stilstaan verandert niets

Misschien denk je: ‘Ik wacht nog wel even af.’, wachten totdat iemand anders het in jouw omgeving uitprobeert en de weg voor jou makkelijker wordt. Maar waarom wachten als jij zelf die persoon zou kunnen zijn? Probeer eens wat uit en wie weet is het hartstikke leuk en nemen anderen een voorbeeld aan jou. Zelfs als je het niet leuk vindt is dat toch ook geen probleem, dan trek je het aan het einde van de dag gewoon weer uit en verkoop je het aan iemand die het wel graag zou willen hebben. Het kan geen kwaad om eens een nieuwe stijl te proberen, als jij het niet doet, doet iemand anders het wel.

Back to Top