DJ inhuren? 3 van je vragen beantwoord

Je bent op deze blog terecht gekomen, omdat je een feest wil geven en een DJ wil inhuren, maar niet weet waar je moet beginnen. Geen probleem, ik help je wel. Een van de meest belangrijke factoren van een goed feestje is de muziek, en omdat je hier bent weet je dat al. Natuurlijk heb je verder ook de mensen die de sfeer bepalen, maar muziek is voor een groot feest leidend. Muziek is hetgeen dat ervoor zorgt dat de mensen uiteindelijk niet meer naar huis willen en willen blijven dansen. Met een DJ inhuren verzeker je jezelf ervan dat het niveau van het feestje omhoog gaat. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste DJ inhuurt? Een DJ inhuren doe je niet zomaar, dus waar begin je?

Waar zoeken?

Waar begin je in hemelsnaam met je zoektocht naar een DJ inhuren? Vroeger moest je dat via advertenties doen of via het telefoonboek. Nu is er de wonderlijke wereld van het internet. Je hoeft alleen maar online te gaan. Klik bijvoorbeeld op bovenstaande link, en vind een rijk aanbod aan DJ’s. Zo gepiept dus!

Waar op letten bij een DJ inhuren?

Oké, nu je weet waar je zoal kunt kijken voor een DJ inhuren, komt de volgende vraag. Waar let je op bij een DJ inhuren? Zijn er bepaalde eisen die je moet stellen bijvoorbeeld? Die zijn er zeker. Het allerbelangrijkste bij dit vraagstuk is wat voor muziek de DJ draait. Dit moet natuurlijk passen bij jouw muzieksmaak en dat van je publiek. Verder kun je kijken naar referenties van de DJ, of de DJ bijvoorbeeld al bekend is van naam. Als je deze dingen niet bekijkt weet je niet wat je kunt verwachten en kom je soms voor verrassingen te staan.

Wat vraag je aan de DJ?

De laatste vraag is toegespitst op het laatste deel van je inhuurfase. Je staat eigenlijk op het punt om de DJ al in te huren. Echter moet je in deze fase ook duidelijk hebben of je makkelijk in contact kunt komen met de DJ. Een DJ inhuren doe je meestal via een manager, en je wil zorgen dat het contact met de DJ niet via via gaat, maar dat je in ieder geval de manager of de DJ zelf kan spreken. Vervolgens ga je na of je wil dat de DJ verzoeknummers aanneemt, en of je je eigen smaak kunt doorgeven. Ook zo kom je niet opnieuw tot verrassingen te staan bij een DJ inhuren.

Back to Top