Istanbul, de dief van vele harten.

Bijna iedereen weet intuïtief wel dat Istanbul een grote stad is. Logisch, het is een stad met een rijke historie en de stad een heeft altijd een belangrijke positie vervuld in het geopolitieke schaakspel. Wat veel mensen niet weten is hoe groot de stad nu eigenlijk echt is. Grofweg één op de vijf mensen in Turkijke woont in deze stad. Wat trekt deze mensen naar de stad en wat houdt ze hier? En voor ons als Nederlanders misschien nog wel interessanter:  wat is de reden dat de stad jaarlijks door meer dan 50 miljoen toeristen wordt bezocht?

De ultieme stad voor je citytrip

Veel mensen denken bij een citytrip aan Barcelona of Parijs. Andere populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Boedapest, Praag, Londen of Berlijn. Ook Istanbul is een zeer geschikte locatie om in een weekend tijd kennis te maken met de cultuur van een ander land en er eens even lekker tussenuit te gaan. Istanbul heeft Misschien zelfs wel meer te bieden dan de populaire West-Europese locaties. De stad ligt namelijk op de grens tussen Azië en Europa. Door de rijke geschiedenis en de internationaal relevante ligging, is Istanbul een goede mix tussen het bekende en het onbekende. Doordat Istanboel een populaire toeristische trekpleister is, heeft het alle faciliteiten die je zou verwachten in een miljoenenstad. De hotels zijn vaak luxueus tegen een lage prijs, de restaurants zijn naar Nederlandse begrippen zeker niet duur en vanwege de rijke geschiedenis is er vaak veel te beleven. Tijdens je bezoek aan Istanbul moet je zeker de Hagia Sofia niet overslaan. Dit bouwwerk dat al meer dan 1400 jaar oud is, is ooit gebouwd als kerk maar door de loop der jaren meerdere keren gewisseld van functie. Tegenwoordig is het een van de grootste moskeeën ter wereld.

Een middag vliegen

Vliegtickets naar Istanbul zijn vaak net zo duur als vliegtickets naar andere populaire bestemmingen In Europa. Een vliegreis naar Istanbul duurt ook niet veel langer dan de gemiddelde reis naar je citytrip. Je doet er gemiddeld 3 uur over om vanaf Schiphol naar Istanbul te vliegen. Vliegtickets Istanbul zijn vaak vrij simpel online te verkrijgen. Het is voor veel mensen misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt maar als je er eenmaal bent geweest zal het zeker niet de laatste keer zijn dat je de dief van vele harten bezoekt.

Back to Top