Mistmachine: 3 vragen met antwoord

Als jij een winkel, juwelier, bank, magazijn, kantoorpand, of ander bedrijf runt, is deze vraag-en-antwoord blog van jou voor belang. Wat voor maatregelen heb je eigenlijk genomen tegen invallers? Ben je goed verzekerd? Belangrijk is dat wanneer er een inbraak of overval of zelfs een ramkraak plaatsvindt, er zo min mogelijk wordt meegenomen. Het liefst helemaal niets natuurlijk. Als er wel spullen worden meegenomen kun je het terugvragen van de verzekering, maar dat is toch een hoop gedoe. In dit geval is het beter om te zorgen de beveiliging te verhogen dan om daarna alles terug te moeten vragen. Dat doe je onder andere door middel van een mistmachine. In deze blog neem ik de mistmachine onder de loep en beantwoord ik drie vragen die je zou kunnen hebben.

Wat is een mistmachine?

Een mistmachine is een apparaat dat je plaatst in jouw pand. Wanneer er een inbraak of overval is, gaat de mistmachine af. Dan wordt binnen een paar seconde de gehele ruimte (mits niet groter dan 500 vierkante meter) gevuld met een dikke mist. Alhoewel deze mist niet giftig is of slecht is voor je gezondheid, ontneemt hij je zicht volledig. Je kunt niet verder dan 30 centimeter zien. Hij is trouwens ook niet schadelijk voor je eigen spullen.

Waarom is een mistmachine effectief?

Naast dat de inbreker of overvaller behoorlijk schrikt van de plotselinge mist, ziet hij ook helemaal niks meer. Dat betekent dat de misdadiger geen spullen meer kan stelen. Hij kan zelfs niet meer wegkomen, want hij weet niet meer waar de uitgang is. Ook kan hij de winkelmedewerkers geen pijn doen. Normaal gesproken duurt het even voordat de politie bij de plaats is gekomen, en vaak is de dader dan al verdwenen. Nu heeft echter de inbreker of overvaller veel meer tijd nodig dan normaal om weg te komen, en dat is genoeg tijd voor de politie om er te komen. De dader wordt gepakt, en jouw spullen blijven beschermd. Een mistmachine is bewezen effectief.

Wanneer gaat het apparaat precies af?

Je kunt de mistmachine op twee wijzes af laten gaan. Ten eerste kun je hem aansluiten op het alarmsysteem. Dan gaat hij vanzelf af wanneer het alarmsysteem af gaat. Dat is handig voor wanneer je er zelf niet bent. Ten tweede kun je een knop indrukken om de mistmachine te activeren. Dat kan bijvoorbeeld een winkelmedewerker doen. Dus schakel inbrekers en overvallers uit met de (onschadelijke) mist van een mistmachine!

Back to Top