Een sloep huren voor een fijn dagje op het water

Nederland is een watersportland. De meeste mensen hier kunnen erg genieten van een dagje bij of op het water. Of je nu gaat vissen, zeilen, zwemmen of schaatsen, het water komt in de top-3 van activiteiten van mensen voor. En dat is natuurlijk logisch. Het water is mooi, het ontspant en je kunt er samen leuke dingen doen. Een sloep huren is misschien ook wel iets voor jou. Want een sloep huren en ermee varen is voor jou leuk, maar ook voor je gezin, je vriendengroep of je complete familie. Een sloep huren kan mét schipper of zonder. Je kunt een sloep huren voor een paar uurtjes, een hele dag of lekker voor een paar dagen.

Een sloep huren: waar let je op?

Wanneer je een sloep huren gaat, dan moet je op wat dingen letten. Heb je nog nooit gevaren? Dan is het misschien het slimst om een schipper bij te huren. Deze man of vrouw weet alles van de sloep en van de veiligheid op het water. Wil je toch zelf gaan varen? Dan moet je even goed kijken naar de minimum leeftijd, die kan per verhuurder nog wel eens schelen. Wil je een sloep om met een vriend te gaan vissen midden op een meer of wil je een sloep om met je complete vriendengroep een vrijgezellenfeestje te vieren? Dan is het van belang dat je de grootte van de sloep daarop aan past.
Sloep huren

Een sloep huren voor een dagje weg met je gezin

Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je gezin een dagje op pad te gaan met een sloep. Voor je een sloep huren gaat, moet je wel wat dingen bedenken: heeft de sloep een afdakje voor als het onverhoopt regent. Mag de hond eigenlijk wel mee aan boord? Hebben de kinderen hun zwemdiploma’s? Zijn er zwemvesten aan boord of moet je daar zelf voor zorgen? Als je alles geregeld hebt, staat niks je meer in de weg voor een fijn dagje op het water.

Een sloep huren voor een vrijgezellenfeestje

Een sloep huren voor een grachtentocht tijdens een vrijgezellenfeestje is misschien niet heel origineel, maar wel altijd erg leuk. Hier en daar afstappen en een kroegje in duiken en dan weer verder varen. Het is dan wel verstandig om een schipper bij te huren. Dan kan verder iedereen aan boord genieten van de alcoholische versnaperingen. Want die horen nu eenmaal toch bij een vrijgezellenfeestje.

Back to Top