Een parketvloer is razend populair bij zowel particulieren als bedrijven

Een parketvloer is in veel woonhuizen, maar ook in steeds meer bedrijfspanden ontzettend populair. Dit heeft meerdere goede redenen. Zo is dit type vloeren ontzettend eenvoudig schoon te houden en vragen ze relatief weinig onderhoud. Daarnaast ziet een parketvloer er natuurlijk ook prachtig uit. Waar u hem ook legt, u zult zien dat de parketvloer extra klasse geeft aan de ruimte.

Er is een parketvloer voor iedere smaak

Uiteraard heeft iedereen een andere smaak als het gaat om de uitstraling van het interieur en daarom is het erg fijn om te weten dat parketvloeren er in vele verschillende soorten zijn. Zo kunt u kiezen voor een mooie lichte of juist een stoere donkere houtsoort voor uw vloer. Ook zijn er diverse soorten voor de finishing van het parket beschikbaar. Hierbij valt onder meer te denken aan een parketvloer met whitewash effect. In sommige panden ligt een schitterende oude parketvloer, maar dat is uiteraard niet iedereen gegeven. Daarom kunt u ook een oude houten vloer in uw woning laten leggen. Het authentieke parket is in een dergelijk geval afkomstig uit bijvoorbeeld een oud klooster of kasteel. We spreken hierbij van recuperatieparket. Veel mensen kiezen hiervoor vanwege de pure en rauwe uitstraling van het eeuwenoude hout. Natuurlijk houden andere mensen weer meer van modern en kiezen zij dus juist voor een parketvloer die dit perfect weerspiegelt. Ze gaan onder meer voor parketvloeren van hardhout of bamboe, die helemaal passen bij de huidige lifestyle en woontrends. Deze parketvloer kan vervolgens in verschillende fraaie motieven worden gelegd, zoals het bekende visgraatmotief of mozaïekparket. Uiteindelijk is er dus voor iedere smaak wel een passende parketvloer te vinden.

Uw beschadigde parketvloer kan weer helemaal opgeknapt worden

Het onderhoud aan uw parketvloer hoeft niet bijzonder vaak te gebeuren, maar het moet wel altijd goed en grondig gedaan worden. Zo kunt u onder meer zelf uw vloer in de wax, olie of lak zetten om hem zo weer voor een lange tijd te beschermen. Soms is de parketvloer echter zodanig beschadigd dat er meer actie nodig is. Door het verschuiven van meubels of door schoenen met flinke hakken kunnen er krassen en deuken in het hout ontstaan. Fel zonlicht dat op uw vloer schijnt of vloeistoffen die op de parketvloer gemorst worden kunnen daarnaast zorgen voor verkleuringen of kringen in het hout. Om al dit soort lelijke plekken op uw parketvloer te verwijderen kunt u een parketteur inschakelen. Deze schuurt het hout weer helemaal netjes op en voorziet de vloer daarna van een nieuwe laag lak, olie of wax. Een dergelijke renovatie van uw parketvloer zorgt ervoor dat hij weer jaren meekan.

 

Back to Top