De basis van je tuin begint met tuintegels

Wanneer je je tuin opnieuw gaat inrichten, begin je natuurlijk bij de basis. Met deze basis bepaal je waar wat komt in je tuin. Je terras, de vijver, paadjes, borders, noem maar op. Tuintegels zijn de perfecte basis. Je kiest eerst de tuintegels uit en aan de hand daarvan bepaal je de exacte indeling van je tuin. Natuurlijk heb je van te voren al getekend hoe je wilt dat de tuin er uit komt te zien. Zo’n tekening heb je ook nodig om voldoende tuintegels te bestellen. Zodra de tuintegels er liggen, kun je goed zien hoe je verder wilt met je tuin.
Tuintegels

Welke tuintegels kies je?

Het is logisch dat je kiest voor tuintegels die je mooi vindt. Je wilt immers niet iedere paar jaar je complete tuin opnieuw moeten doen. Je kunt verschillende soorten tegels nemen, of juist alles in één sfeer houden. Heb je kleine kinderen? Kies dan ook voor neutrale tegels, er is (bijna) niks zo leuk als met stoepkrijt tekenen. En waar kan dat veiliger dan in je eigen tuin. Kies je voor tegels met een motief of ga je juist voor gekleurde, maar effen tegels? Het is allemaal aan jou. Alles kan en bijna alles is goed te combineren.

Tuintegels voor in een kleinere tuin

Als je een wat kleinere tuin hebt, dan is het verstandig om de tuintegels allemaal in dezelfde soort of sfeer te kiezen. Dus ook de stenen die je gebruikt om je border te maken en de rand om de vijver. Je creëert dan een rustige tuin. Deze kun je natuurlijk met planten en tuinmeubelen nog prima aankleden, maar dan is de basis rustig. Dit gaat, zeker in een kleinere tuin, minder snel vervelen dan allerlei verschillende tegels.

Tuintegels voor in een grotere tuin

Heb je een flinke lap grond, dan kun je er voor kiezen verschillende hoekjes te maken door verschillende soorten tuintegels te (laten) leggen. Zo kun je een donker hoekje wat lichter maken door er grote, lichte tegels neer te leggen. Je terras maak je dan van prachtige tegels met een motiefje erop. En het paadje dat tussen je kruidentuin doorloopt maak je van, bijvoorbeeld, klinkers. Voor de oprit kies je voor grote, sterke tegels, bijvoorbeeld afgewisseld met grind. De mogelijkheden zijn, zeker in een grotere tuin, eindeloos. Maar wil je toch alles in dezelfde tegel laten leggen? Dat kan natuurlijk ook. Je maakt je tuin dan spannender door de beplanting.

Back to Top