Schoudertassen mee naar school?

Schoudertassen mee naar school, is dat een goede keuze? Schoudertassen zijn populaire tassen en ze zijn in veel verschillende vormen, soorten, maten, stijlen en kleuren verkrijgbaar. In deze blog onderzoeken wij of schoudertassen ook geschikt zijn om mee te nemen naar school.

Wat kan er allemaal mee in schoudertassen?

Naar school ga je elke dag, en je moet natuurlijk heel veel spullen meenemen.
Je bent er de hele dag door, meestal vanaf vroeg in de ochtend. Dit betekent dus dat je sowieso eten moet meenemen. Je lunch moet mee, minstens twee tussendoortjes en natuurlijk ook een flesje drinken. Dit neemt meer ruimte in dat je verwacht, een kleine tas is hierom ook geen optie. Schoudertassen zijn ruim en er past genoeg in. Buiten het eten om gaat er natuurlijk nog veel meer mee, zoals pennen, je agenda, notitieboekje, rekenmachine, een passer, gummen, kauwgom, deodorant, een borstel en ga zo maar door. Deze spullen kunnen allemaal in de juiste schoudertas.

Boeken, boeken en nog eens boeken…

Het allerbelangrijkste wat meegaat in je tas naar school zijn natuurlijk je boeken. Je kunt geen lessen volgen zonder de juiste boeken bij je te hebben. Leraren kunnen je zelfs wegsturen als je de juiste boeken niet bij je hebt, omdat je daardoor niet kunt deelnemen aan de les. Schoudertassen zijn zo gemaakt dat ze perfect zijn om boeken in te vervoeren. Vaak hebben schoudertassen ook verschillende vakjes en compartimenten zodat je je spullen altijd makkelijk kunt terugvinden. Zo hoef je niet te graaien tussen je boeken en de rest van de inhoud om bijvoorbeeld je portemonnee te vinden.

Schoudertassen zijn beter voor je lichaam

Sjouwen met al die spullen, en dan voornamelijk zulke zware boeken is niet bepaald goed voor je schouders en je rug. Tassen zoals handtassen zijn daarom niet geschikt voor mee naar school, dit kan heel pijnlijk worden voor je rug. Het voordeel aan schoudertassen is dat het gewicht verdeeld wordt. Door de brede schouderband is de schoudertas comfortabel om te dragen en niet schadelijk voor je lichaam. Schoudertassen zijn de beste keuze voor je lichaam als je veel spullen meeneemt. Vergeet ook niet de schoudertas om te wisselen van de rechterschouder naar de linkerschouder. Dit is vooral belangrijk als je de schoudertas lang draagt, bijvoorbeeld bij het lopen. Door het gewicht van de ene schouder naar de andere te verplaatsen belast je je schouders niet en zal je er geen last aan overhouden.

Back to Top