Traplift als aanvulling op uw pensioen

Als u al met pensioen bent of iemand kent die al even met pensioen is, is deze blog misschien voor u. U wilt misschien zo lang mogelijk en zo comfortabel mogelijk in uw vertrouwde eigen huis blijven wonen. Echter komt met een verhoging in leeftijd helaas ook een verhoging in gezondheidsproblemen. Vele ouderen kampen met bijvoorbeeld heel koude voeten, of pijnlijke gewrichten. Een van deze gezondheidsproblemen is een verzwakking van de spieren. Nu heeft u een aantal opties om het uzelf of die bekende te vergemakkelijken, en in deze blog doorlopen wij deze stappen. Misschien is het handig voor u of een familielid dat kampt met de bovenstaande problemen. U kunt een mantelverzorger nemen of worden, een traplift nemen, of het huis verkopen.

Mantelverzorger

Er zijn in dit geval twee opties, thuis blijven wonen en een familielid aanwijzen als mantelverzorger, of in gaan wonen bij dat familielid. Het is echter begrijpelijk dat de laatste optie niet wenselijk is, omdat het toch fijn is om uw eigen ruimte te hebben, een plek op de wereld die van u is. Als u een mantelverzorgend familielid heeft dat af en toe bij u langskomt om u bij te staan met allerlei zaken, verlicht dat de druk op een aantal taken die misschien lastiger zijn maar heeft u toch nog uw eigen plek.

Traplift nemen

Een traplift is handig omdat u dan uw bovenverdieping kunt blijven gebruiken. Met een traplift blijft u heel zelfstandig en hoeft u uw huis ook niet anders in te richten. Hij kan nieuw of tweedehands zijn, waarbij een tweedehands traplift net zo veilig is als een nieuwe maar wel goedkoper. U krijgt een afstandsbediening bij uw traplift en altijd een langdurige garantie. Ook is het mogelijk om een traplift te huren als het van korte duur nodig is. Een traplift is het goedkoopst bij een rechte trap, bij een draaiende trap wordt het al een duurdere optie. Echter als uw mobiliteit dusdanig achteruit loopt is de beste optie na een traplift om toch weg te verhuizen.

Verhuizen

Dit is toch de vervelendste optie en vaak ook de minst bespreekbare. Het is een lastige keuze om het huis te verkopen en naar een aangepast appartement of een instelling te gaan. Weet dat het helemaal niet erg is, omdat vrijwel iedereen op een gegeven moment deze beslissing moet nemen. Probeer het anders eerst even met een traplift of een mantelverzorger of betaalde verzorger.

Back to Top