Waarvoor dient een strandtrailer?

Een Strandtrailer is een handig vervoersmiddel om je boot op mee te nemen. De naam zegt het natuurlijk al waar deze trailer voor bedacht is. Naast het gebruik op het strand kan een strandtrailer ook goed gebruikt worden om een boot op bijvoorbeeld een camping te verrijden. Of wanneer u dichtbij het water woont kan de boot met de handtrailer naar de waterkant of trailer helling worden gereden. Een voordeel van een handtrailer is dat deze eenvoudig met de hand verreden kan worden, er is dus geen auto voor nodig om de trailer te verrijden.

Strandtrailer makkelijk mee te nemen?

Vaak wordt de vraag gesteld of een handtrailer eenvoudig mee te nemen is. Dit is afhankelijk van het model. Sommige modellen zijn demontabel en daardoor eenvoudig mee te nemen, maar er zijn ook strandtrailer die minder eenvoudig te demonteren zijn. Het voordeel dat een trailer demontabel is dat deze makkelijk mee te nemen is in de auto of caravan. Hierdoor kan de trailer bijvoorbeeld worden meegenomen op vakantie.

Strandtrailer voor een Rubberboot

Ook een Rubberboot met opvouwbare bodem kan makkelijk worden meegenomen op vakantie. Een opblaasboot kan eenvoudig worden meegenomen in twee tassen. In combinatie met een demontabele strandtrailer is dit de perfect combinatie om mee te nemen op vakantie. De gehele set kan worden opgebouwd op de bestemming en het vaarplezier kan beginnen. Maar ook voor een dagje weg is een rubberboot in combinatie met een handtrailer een handige set.

Verschillen Strandtrailers

Er zijn verschillende modellen en typen trailers. Modellen ontwikkeld voor rubberboten, kleine zeilboten en andere type boten. Voor zeilboten wordt de strandtrailer vaak ontwikkeld in combinatie met een weg trailer zodat de strandtrailer op deze trailer kan worden geschoven en op bestemming van de trailer kan worden gehaald. Voor Rubberboten is een handtrailer veelal demontabel zodat deze eenvoudig mee te nemen is. Het materiaal van de trailer kan verschillen tussen aluminium en gegalvaniseerd staal. Aluminium is duurder en lichter van gewicht. Ook is de kans op roest bij aluminium minder waardoor vaak een langere levensduur kan worden gehaald. Staal heeft meestal een hoger draagvermogen waardoor bij zwaardere boten vaak gekozen wordt voor een handzame trailer van staal.

Back to Top