Terminate huisdierhaar met de Furminator!

Als de eigenaresse van een konijn weet ik het zelf als de beste; huisdieren verliezen haar. En niet weinig! Ik heb nog geluk dat ik een kortharig konijn heb uitgekozen, maar ook die zit as we speak zwaar in de rui. Huisdierhaar is ontzettend vervelend, tijdens het aaien valt het er bij kluwen uit, het blijft achter op de bank, je jas en het kleed, en het kriebelt in je neus. Een hondentrimster had hier schoon genoeg van en ontwierp de Furminator , de ideale kam voor jouw huisdier met haarverlies.

In de rui.

Alle harige huisdieren hebben hier last van; de een wat meer dan de ander: de rui. De rui is een periode van plusminus zes weken waarin je huisdier zijn zomer of wintervacht verliest. Deze vacht laat zelf langzaam los, en eronder verschijnt een prachtig nieuwe vacht. Dit duurt alleen wel even. Als je het zat bent ieder uur te stofzuigen, moet je je huisdier gaan kammen of borstelen. Dit kan niet met zomaar iedere borstel.

De Furminator.

De Furminator is een speciaal ontwikkelde borstel die in die varianten voorkomt; voor deschedding (loslaten van vacht) voor grooming (ontklitten en doorkammen) en voor de hygiëne (ontvilt en zorgt voor glanzende gezonde vacht). Met de Furminator verwijder je veilig en efficiënt de ondervacht van je huisdier, of dat nou een hond, kat, cavia of konijn is.
Wel zijn er verschillende opties. Kies dus eerst de variant; en kijk daarna welke Furminator geschikt is voor jou. Zo kun je kiezen uit de Dualbrush, de Finishing Comb of onze favoriet; de Roskam. Dit is een rubberen borstel met een band waar je je hand in kan schuiven, zodat het voelt alsof je je dier aait. Hierdoor schrikt hij niet van de aanraking van de borstel, en denkt dat het je hand is. Het rubber maakt zachtjes de haren los, en is makkelijk schoon te maken.
De Furminator is geschikt voor alle diersoorten, en alle soorten haren. Er zijn speciale borstels voor katten, of minitrimborstels voor bijvoorbeeld fretten en ratjes. Ook hebben ze kammen en borstels geschikt voor paarden. Je dier hoeft niet in de rui te zijn voordat je een Furminator borstel kunt aanschaffen; ook voor langharige dieren die gewoon af en toe verharen is hij uiterst geschikt. Honden die voornamelijk binnen zitten hebben niet snel last van de winter en zomervacht, maar kunnen wel huidirritaties krijgen als ze te lang niet zijn getrimd. Dan krijgen ze klitten, hier gaan ze aan krabben met hun poten waardoor het ontsteekt. Zo ben je ineens erg veel geld kwijt aan de dierenarts, medicijnen en alsnog een trimmer! Wees dat de snel af, en schaf de juiste borstel voor jouw hond aan. Wij raden iedereen aan van elke variant één te kopen voor hun huisdier; dus één om te helpen ontharen, ééntje om te ontklitten (meestal een stevigere borstel, niet van rubber maar met ijzer of metalen kammetjes) en één om de vacht weer gezond te laten stralen.
Doe je huisdier een plezier en schaf de Furminator snel aan!

Back to Top