Een modeshow bijwonen: je weet niet wat je ziet!

Heb je wel eens een modeshow bijgewoond? En dan bedoel ik een échte modeshow, van nieuwe, innovatieve designers, niet de modeshow in het plaatselijke dorpshuis. Nee? Moet je toch echt eens doen. Je weet werkelijk niet wat je ziet. De eerste keer dat ik erbij was, snapte ik er helemaal niks van. De kleding (als je het zo kunt noemen) die geshowd werd leek helemaal nergens op te slaan. Deze kleding was totaal niet draagbaar en ook nog niet eens mooi. Toch kijken alle grote merken, zoals Guess, met argusogen naar iedere modeshow. Ze doen daar inspiratie op voor kleding die wél gemaakt is om (zeer) draagbaar te zijn.
Guess

Je moet de techniek zien te doorzien

Als je sommige modellen ziet lopen tijdens modeshows, dan snap je echt niet dat deze dames en heren perse model wilden worden. Ze lopen volledig voor schut in de meest exorbitante outfits. En dan ook nog in de schmink gezet op een manier waar ook niemand iets van snapt. Maar wat ik inmiddels heb begrepen is dat de “kleding” en de “make-up” op deze modeshows vooral experimenteel zijn. Experimenteel in het gebruik van materialen. Ook de combinaties van diverse materialen worden steeds opnieuw bedacht. De manier van aan elkaar bevestigen van verschillende materialen kan heel veel opleveren voor de reguliere mode.

Wat is dat met die make-up van de modellen?

Ja, sorry hoor, maar als je naar een modeshow van een goed en écht groot merk gaat, dan zie je de modellen voorbij schrijden met een laag plamuur op hun snoeten… daar word je bang van! De dames en heren zijn niet meer herkenbaar. Maar dat is dus uiteindelijk echt de bedoeling. Het gaat namelijk niet om de modellen op dit soort shows, het gaat om de kleding en de gebruikte technieken. Wanneer je een prachtig model ziet, dan focus je waarschijnlijk op dat model en niet om het daadwerkelijke onderwerp. Het model moet je eigenlijk vooral zien als kapstok.

Echt een aanrader om eens te gaan kijken

Zeker wanneer mode je interesse heeft en je misschien hier en daar zelf graag wat ontwerpt en maakt, is het eigenlijk verplichte kost om eens een modeshow bij te wonen. En dan dus een modeshow van de meer extravagante merken. Je krijgt dan vanzelf inspiratie voor je eigen ontwerpen. Je zult zien dat je ineens verschillende materialen met elkaar gaat combineren. Zo vind je jezelf opnieuw uit.

Back to Top