Tips voor het opfleuren van je huis

Je huis, waar je elke dag (als het goed is) bent en wat tijd spendeert. Dit is een plek waar je je thuis moet voelen. We moeten wel realistisch blijven en dat houdt in dat dat niet altijd mogelijk is. Je kan je niet altijd even goed thuis voelen in je eigen huis. Daarom is het voor vele belangrijk om soms je huis even over hoop te gooien. Een nieuwe inrichting van je meubels kan al een hoop doen. Dat is dan wel even een klusje, maar het is mogelijk. Waar je ook voor kan kiezen wat misschien wat makkelijker is: je huis opfleuren. Dit kan je gemakkelijker aanpakken, vernieuwen en weer vernieuwen als je het zak bent. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet om je huis op een simpele manier op te fleuren.

Kleine details

Voor de kleine details moet je even de deur uit, maar het hoeft allemaal niet veel geld te kosten. Denk aan nieuwe vazen, schilderijtjes, potjes, kaarshouders, ga zo maar door. Dit zijn ontzettend kleine details die wel veel kunnen uitmaken. Zo kan je afwisselen met kleur. Kleur zegt veel over de uitstraling die je wilt overbrengen met meubilair of andere interieur elementen.

Zelf aan de slag

Je huis opfleuren hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Sterker nog, je kan ook een hoop zelf doen. Op het internet staan er genoeg Do It Yourself die ontzettend gemakkelijk zijn en vaak ook met spullen die iedereen wel in huis heeft. Het kan dan wel eens voorkomen dat je wat basismaterialen zelf moet aanschaffen, maar dan heb je ook wat. Denk aan zelfgemaakte kussenslopen. Wij willen dan graag de tip geven om dit met acryl stof te maken. Acryl stof geeft een sfeeraccent en het materiaal is bestand tegen weersinvloeden, uv-licht, water, vocht en zeewater, is schimmelwerend en vlek afwijzend. Ideaal dus voor kussenslopen. Ook kan je acryl stof gebruiken voor zonneschermen, zonnestoelen, regiestoelen, krukjes, je kan het je zo gek nog niet bedenken.

Bloemen

Ook bloemen staan erom bekend om je huis op te fleuren. En laten we eerlijk zijn, wie vindt bloemen nou niet mooi of gezellig? Daarom is het nooit verkeerd om zo nu en dan nieuwe bloemen aan te schaffen en ze eens goed in zicht in je huis te zetten. Iedereen heeft ook zijn eigen smaak met bloemen, dus dat is een zoektocht die je zelf zal moeten klaren.

Succes!

Back to Top