Oplossingen voor hielspoor

Sommige mensen hebben last van een aandoening genaamd hielspoor. Sterker nog, wel 15% van de mensen heeft hier last van. Hielspoor ontstaat vaak ogenschijnlijk zonder directe oorzaak. Doordat schoenen tegenwoordig steeds zachter en comfortabeler worden, worden onze voeten niet zo veel aan het werk gezet. De schoen doet namelijk alles. Dit, in combinatie met een doorgezakte voet, zorgt ervoor dat de doorbloeding in de voet minder wordt en zo ontstaat hielspoor of hielpijn. Het voelt als het ware alsof er een kiezelsteentje onder de voet zit. De pijn van de hiel zit precies onder de hak. Vooral in de ochtend als de pezen nog wat stijf zijn, kan de pijn enorm hevig zijn. Gedurende de dag kan de pijn wat afnemen. Helaas wordt het later in de dag als de spieren moe worden weer erger. Klinkt dit bekend voor u dan volgen hier hielspoor tips.

Hielspoor zooltjes

Bij Podobrace hebben ze momenteel de beste zooltjes. Deze zooltjes komen uit een groot assortiment van gelzolen. De siliconen gelzolen zorgen er namelijk voor dat het hielbeen ontlast wordt. Hierdoor wordt de pijn minder omdat de schokken worden opgevangen door de zolen. De zolen kunnen worden gebruikt voor zowel sportactiviteiten als werk als voor alledaags gebruik. De zolen komen in 1 maat die voor iedereen om de hiel past. Ook kan het product gebruikt worden tegen pijn door likdoorns en verdere pijnpunten op het hielbeen.

Strassburg sokken

De Strassburg hielspoor sok wordt wereldwijd door veel specialisten gezien als dé oplossing voor hielspoor, chronische hielpijn en achillespeesontstekingen. De sok werkt veelal hetzelfde als de zooltjes maar mag niet gebruikt worden bij circulatieproblemen, open wonden en zwangerschap onder anderen. Let dus goed op voor je de sokken gebruikt, of er geen andere gezondheidsproblemen van kunnen komen.

Voorkomen is beter dan genezen

We willen natuurlijk niet gaan zitten wachten op de pijn. Daarom heb ik hier ook wat hielspoor tips om de aandoening te voorkomen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om uw sportschoenen regelmatig te vervangen. Zo voorkomt u dat de zolen slijten en de voet doorzakt. In de zomer kan het vaak een uitkomst zijn om op blote voeten te lopen. Zeker op een zachte of bewegelijke ondergrond zoals zand. De voet heeft dan meer steun op zichzelf omdat de schoen de vorm niet bepaald. Ook wordt de voet meer aan het werk gezet om zelf naar de juiste balans te zoeken, omdat de schoen geen solide ondervlak meer vormt.

Back to Top