Wat is een goede zonnebescherming?

Hebben jullie ook zo genoten van het heerlijke zonnige weer het afgelopen weekend? We kunnen er niet meer omheen: de lente zit in de lucht! Terwijl we allemaal massaal aan het genieten zijn van de zonnestralen die we zo lang hebben moeten missen, is dit ook hét moment om na te gaan denken over een goede bescherming tegen de zon. Je vraagt het je vast af: Wat is nou een goede zonnebescherming en waar moet ik op letten? In deze blog geven wij een antwoord op deze vraag.

De juiste bescherming

Iedereen is uniek en elke huid is anders. Het is daarom vooral belangrijk dat je een zonneproduct kiest die goed bij jouw huid past. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de situatie waarin je het zonneproduct wilt gaan gebruiken. Het product dat je nodig hebt voor je dagelijkse bescherming is natuurlijk anders dan wanneer je gaat skiën of een dagje naar het strand gaat. Ook het tijdstip waarop je huid blootgesteld wordt aan de zon is een grote factor. De straling van de zon is natuurlijk veel sterker in de middag dan later in de avond.

Daarnaast speelt je huidtype ook een grote rol. Afhankelijk van hoe licht en gevoelig je huid is, heb je een lichte bescherming, een medium bescherming of een hoge bescherming nodig. Deze gradaties in de mate van bescherming worden vaak uitgedrukt in de hoeveelheid SPF. Een product met SPF 6 tot en met 10 biedt doorgaans een zeer lichte bescherming. Deze waarden zijn geschikt voor mensen die goed tegen de zon kunnen, bijna niet verbranden, maar wel graag beschermd zijn tegen schadelijke stralingen. SPF met een factor die varieert van 15 tot 20 biedt een middelmatige bescherming. Deze bescherming is geschikt voor mensen met een donkere tot lichte huid. Ook vind je deze factor vaak terug in producten voor dagelijks gebruik, zoals BB-creams, foundations of dagcremes. Voor een extreme bescherming zit je goed met een SPF vanaf factor 30 of zelfs hoger dan 50. Deze factor is geschikt voor de zeer lichte huid en voor mensen die snel verbranden. Ook is deze factor aan te raden voor de gevoelige kinder- en babyhuid.

collistar

Gevoelige huid beschermen

Wanneer je een zeer gevoelige huid hebt, kun je niet zomaar elk huismerk of ander goedkoop zonneproduct aanschaffen. Ook al heeft het product de juiste beschermingsfactor, met een gevoelige huid moet je nu eenmaal rekening houden met meerdere zaken. Vooral de ingrediënten spelen een belangrijke rol. Het product moet bijvoorbeeld niet te vettig zijn, om onzuiverheden of (allergische) reacties te voorkomen. Wanneer je hier last van hebt, kan ik je aanraden om eens naar de zonneproducten van Collistar te kijken. Dit dermatologische merk heeft een speciale lijn voor de overgevoelige huid en biedt diverse producten met een hoge beschermingsfactor, zoals crèmes, sprays en sticks voor zowel het gezicht als het gehele lichaam. Ook vind je in deze lijn een speciale after sun, die helpt de huid weer te kalmeren na blootstelling aan de zon.

Back to Top