Spint bestrijden, hoe doe je dat?

Sinds een half jaar woon ik in een leuk huisje met daarbij een vrolijke tuin. Dit was voor mij de belangrijkste voorwaarde bij mijn verhuizing. Van veel mensen krijg ik te horen dat ik mijn tuin altijd zo netjes onderhoud. Heb jij dan nooit last van onkruid, ongedierte en andere plagen is wat ze vragen. Zelf heb ik daar een aantal verschillende oplossingen voor die ik graag met jullie wil delen! Het belangrijkste onderwerp dat ik zal behandelen is spint bestrijden. Lees gauw verder en ontdek wat er op dit gebied allemaal mogelijk is!

Maak jouw tuin weer mooi door spint te bestrijden!

Iedereen met een eigen tuin(tje) weet dat insecten hier grote invloed op kunnen hebben. Zo had ik last van Spint tussen mijn planten. Spint zijn kleine mijten die zich voeden met bloemen, planten en bomen. Ze scheiden spinsel uit en dit onttrekt vocht en voedingsstoffen uit de planten. Dit heeft grote gevolgen voor de bloemen en planten in jouw tuin en het is dus noodzakelijk om de spint te bestrijden. Een makkelijke en biologische oplossing is het inzetten van roofmijt. Deze beestjes zijn zeer effectief en zullen zowel de spint mijten als het spinsel opeten. Door deze simpel op of bij het blad te plaatsen waar de spint zich bevindt zul je merken dat de spint gauw verdwijnt. Deze effectieve manier is geheel biologisch en dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Zo zijn er natuurlijk alternatieven waarbij bestrijdingsmiddelen in de vorm van spuitbussen komen kijken, maar ik ben hier absoluut geen voorstander van.

Hier moet je op letten!

Een aantal zaken waar je op zult moeten letten bij het uitzetten van roofmijt zal ik hieronder toelichten. Het is natuurlijk zonde als je dit niet op de goede manier doet. Zo speelt de luchtvochtigheid een grote rol bij het bestrijden van spint. Deze moet een minimale waarde hebben wil de roofmijt zijn werk goed kunnen doen. Ook de temperatuur is van belang bij het bestrijden van de spint, de roofmijt werkt namelijk optimaal tussen de 20 en 30 graden Celsius. Daarbij komt ook nog dat je de roofmijten niet in een grote regenbui uit moet zetten. Ze kunnen er wel tegen, maar optimaal is om de beestjes uit te zitten op een droog stuk plant zodat zij zichzelf kunnen verschuilen. Een fabeltje dat heerst is dat teveel roofmijt juist een negatieve werking zou hebben op het bestrijden van spint. Dit is niet waar omdat wanneer er teveel roofmijt op jouw planten en bloemen aanwezig is, ze eerst alle spint en spinsel opeten en erna pas elkaar. Zo lost het probleem zich dus vanzelf op!

Back to Top