Zo blijf je er altijd jong uitzien!

Ouder worden is voor velen een grote angst. Voor veel mensen is ouder worden een negatief iets. Mensen zijn bang dat zij hun plezier in het leven verliezen en dat zij ineens minder kunnen ondernemen. Het gaat ook allemaal zo snel. Op het ene moment sta je te dansen tot in de late uurtjes en op het andere moment moet je bijna een rollator kopen. Dit voorbeeld is natuurlijk erg extreem, maar de tijd vliegt voorbij. De tijd kunnen we (helaas) niet tegenhouden, maar we kunnen er wél voor zorgen dat we er jong blijven uitzien. En onthoud: ‘Age is just a number’.

Genoeg slaap

Er zijn meerdere redenen waarom genoeg slaap goed voor je is. Iedere nacht hebben we 7 tot 9 uur slaap nodig. Voor sommige is dit lastig, maar het is zeker aan te raden. Slapen houdt namelijk je hart gezond. Bij te weinig slaap is de kans op hartritmestoornissen groter. Ook vermindert het stress en je voelt je beter na een goede nachtrust. Daarnaast verhoogt slaap je pijngrens. Je zult dus minder pijn hebben. Je lichaam wordt ook weer ‘aangevuld’ na een goede nacht. Stress, stralingen en schadelijke stoffen worden weggewerkt terwijl je slaapt. Ook spierpijn zal eerder weggaan. Je krijgt er een frisse uitstraling van en je kunt de hele wereld weer aan.

Zeewier

Schoonheid uit een potje of in je eten, zeewier! Zeewier heeft een zuiverende werking. Dit helpt je huid te kalmeren en je oneffenheden te laten verdwijnen. Ook staat het bekend om de bevordering van een gezonde schildklierfunctie, regulatie van de bloedsuiker & cholesterol spiegels en het ontgiften van radioactieve radicalen. Tevens gaat het hart- en vaatziektes tegen. Zowel intern als extern knapt je lichaam er enorm van op. Experts eten dit dus voor een egale en jonge huid. Zeewier is verrassend lekker in soepen, salades of bij ei-gerechten. Geen fan van de smaak? Kies dan voor een crèmepje, zeepje of huidhulp met zeewierextracten.

Koffie

Ons heerlijke ochtendje drankje kan bijdragen aan een langer leven én een jonger uiterlijk. Een win-winsituatie! Koffiedrinkers hebben een lager sterfterisico dan niet-koffiedrinkers. Drie á vier koppen koffie per dag kan de kans op vervroegde sterfte dus aanzienlijk verminderen. Ook gezichtsproducten waarin koffie-extracten zijn terug te vinden, zijn goed voor jouw huid. Zo herstelt het de huid sneller bij voorbeeld verbranding door de zon. Let wel op alle suikers die je toevoegt in de dagelijkse kopjes. Dit is dan weer niet goed voor je gezondheid en huid.

Back to Top